13 Şubat 2013 Çarşamba

Mutluu :)

 
Şükürler olsun prensim sağ sağlim yanımda :) 
ama hayatımın en uzun 3 saatiydi..
Ameliyat 2 saat, eşimin narkozdan ayılması 1 saat sürdü.. Bugün öğlen hastaneden çıktık cuma günü tamponlar alınacak, biraz sıkıntıları var ama buna şükür..
Hastalığın en güzel tarafı sevgliler gününde çalışmaktan birbirimize vakit ayıramıcaktık, şimdi ise baş başa kalabilecez en güzel hediye bu olsa gerek :)
Şimdiden herkesin sevgililier gününü kutluyorum..

11 Şubat 2013 Pazartesi

:(

Merhabalar, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama elimde değil :(
 Yarın eşim geniz etinden ameliyat olucak, herkes çok basit bir operasyon olduğunu söylüyor ama 1 saat süren bir ameliyat sonuçta :(
Bu güne kadar 1. derece yakınlarımdan hiç kimse ameliyat olmadı, ilk defa eşim ameliyat olucak..  Ameliyathanenin kapısında beklemektense keşke yanında olabilsem, her zaman yanında olucam bitanem seni çook seviyorum :(
Lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin, güzel haberlerle geri dönücem inşallah...
 


8 Şubat 2013 Cuma

Zehra Naz'ın 6 Ay Kınası;


Bütün hafta bir türlü fırsat bulamadığım kına detaylarını sonunda paylaşıyorum umarım beğenirsiniz :)
İlk olarak Zehra Naz için hazırladığım kostüm..

Kına kaftanımız,
Toptancımda ilk gördüğümde hafızaman kazımıştım, kısmet Zehra Naz'aymış :)

Kına bantı,
Kına tacı olarak nasıl birşey yapsam diye düşünürken çıktı bu fikir, minnoşun kafasını sıkmaması için banttan yaptım, ellerimle diktim..




Gelelim minik mankenime, yerim seni benn (lütfen maşallah diyin)
Bu kadarmı güzel olunur yarabbim maşallahhh (allahımm banada nasip et :))



Tabiki kına koltuğu ve hediyeliklerimiz içinde sehpa süsledim :)




Kına hatırası olarak keçeden kaftan yaptım, aynı zamanda buzdolabı magneti olarak kullanabilecekler, etiketlerine davetiyelerine uygun olarak hazırladım..
Kına çerezlerini kırmızı keselere koyup servis yaptık..
Hümayracım bir sürü mamalar yapmış, ama resmini çekmeyi unutmuşum :(


 




Çook güzel bir gündü gerçekten , kız anneleri mutlaka yapmalısınız bence çok güzel bir hatıra.. Minik Zehramız herşeyden habersiz gibi görünsede kına boyunca hiç ağlamadı, aksine bütün şirinliğiyle etrafına gülücükler saçtı..

6 Şubat 2013 Çarşamba

6 Ay Kına Annesi Oldum :)


İnternetten tanışıtığım ve kısa sürede çok yakın olduğumuz canım arkadaşım Hümeyra'nın minik Zehra'sı büyüdü 6 aylık olduda kınasını bile yaptık.. Bende kına annesi oldum :)
Ben daha önce 6 ay kınası nedir diye bilmediğim için, bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyerekten biraz araştırma yaptım :)
Kına annesi oldukta kına annesi nedir bilmek lazım dimi :)

BEBEK 6. AY KINASI;
'' 6 Ay kinasi, kiz cocuklarina yapilan, genelde Ege bolgesinde olmakla birlikte, bircok ildede bilinen bir adet. Kiz bebek 6 aylik oldugunda, 6 ay kinasi yapilir. Kina annesi, diger adiyla bir cici anne olur. Bu cici anne kiz bebege bir tepsi veya sepet hazirlar. Kilik kiyafet, bebegin giyebilecegi herseyi alir, bebegi giydirir. Kina sahipleride cici anneye birseyler alirlarmis. Sonra kina gunu hediyeler verilir, herkese kinalar dagitili
İslam inanışına göre insanlar iyilikleri genelde sağ elleri ile işlerler. Onun için sağ omuzda görevli melek iyilikleri, sol omuzda görevli melek de kötülükleri yazar.
Kınası yaklacak çocuk yıkanıp temizlenir. Bir kapta yoğrulan kına, bir sele veya sininin ortasına konur. Kınanın etrafına da kuruyemiş, lokum, bazı bölgelerde narlı golifa ve kuru incir konur.
Okuyucu kadın çocuğu kucağına alır. Diğer davetliler okuyucunun etrafında halka olup oturur. Okuduğu sırada çocuğun sağ elini kınalar, avcunu yumar ve kırmızı bir mendile bağlar. Ardından sol ayağını kınalar ve beyaz bir mendile bağlar. Kınalama, bazı bölgelerde “kına yakma” tamamlanınca davetliler, kap içinde bırakılan kınaya madeni paraları dikey olarak koyarlar. Bu parayı koymak işlemine “işlemek” veya “kınasını işlemek” adları verilir. İşledikten sonra davetliler sunulan yiyecekleri alıp yerler. Bu yiyeceklerle şerbet ve çay ikram edilirdi. Bu gün bunların yerine çeşitli pasta ve meşrubatlar ikram ediliyor.
Kınalanan el üç gün bağlı kalır, ondan sonra çözülüp açılır. Açıldığı an çocuğun eli babasının cebine sokulur, cepten para alması sağlanırdı. İnanışa göre iyilik meleğinin şahitliğin (gözetiminde) kınalı elle, helal para (baba parası) almak, hem çocuk hem de babaya uğur ve bolluk getirirdi.
Sol ayağın kınalanması ise, o ayağın da yanlış işler yapmasını engellediği inanılırdı.''

Kına annesi olarak ilk hazırlığım davetiye tabiki, yarın kına detaylarını paylaşacağım..
Hoşça kalın :))



1 Şubat 2013 Cuma

Fanatik doğum günü kurabiyeleri ;

Beşiktaşlı birisi olarak galatasay formalı kurabiye yapmama en çook galatasaraylı olan eşim mutlu oldu sanırım :)
İnternetten tanıştığım Hilal hanım erkek arkadaşının doğum günü için galatasaray formalı kurabiye istedi, tabiki seve seve yaptım :)
Buyrun bakalım beğenecekmisiniz :)



Etiketsiz olmaz tabiki :)

Hilal hanım kutunun üst kısmına koymam için bir şiir yazmış, etiketlere uygun bir şekilde hazırlayıp kutunun en üst kısmına koydum.. Fatih bey kutuyu ilk açtığında bu özel şiirle karşılaşıcak :)
Umarım çook beğenir..
Mutlu yıllar Fatih bey :)